Assalamualaikum dan salam sejahtera,

alhamdulillah, hari ini adalah hari yang amat-amat menggembirakan! ^^.. aku dah dapat sale pertama di eBay, alhamdulillah,

first of all, terima kasih banyak2 kepada Sifu Bro Saiful Nizam, kerana sanggup share ilmu yang amat2 bernilai ni…

walaupun baru jer start berniaga dalam 3 hari, alhamdulillah, tak sangka rezeki dapat first sale!^^..

aku telah menggunakan kaedah yang di ajar oleh Sifu Bro Saiful Nizam, walaupun aku tak habis lagi membaca ebook tersebut, tapi aku telah membaca ebook yang telah di beri secara percuma oleh Sifu Bro Saiful Nizam ni..walaupun ebook skindropship beliau yang diberi percuma, tapi alhamdulillah, dengan ebook tersebutlah aku telah mendapatkan first sale!, perasaan gembira yang amat sangat..harap2 pembukaan sale ni dapat melapangkan banyak rezeki lain, insyaALLAH..

ni adalah hasil yang telah aku buat experiment..

Result first experiment:

  • Listed = 5 items
  • Views = -+50 (termasuk yang aku klik sendiri, ahaks..=p)
  • Watcher = 3
  • Bids = 1

Listed = 5 items, sold = 1 item, unsold = 4 items

aku listed 5, tapi kenapa kluar satu jer, tak paham, tak paham

walaupun hanya terjual dengan harga $0.99, tapi rasa sangat gembira kerana first sale aku in eBay..alhamdulillah^^

Alhamdulillah, tolak modal  dah dapat = RM5.16, alhamdulillah..

aku tak gunakan lagi kaedah rempit ebay tu, mungkin dalam 2 atau 3 experiment lagi, barulah aku start guna, bukan tak nak guna awal-awal, tapi takut kena suspend, akaun ebay pun baru 3 minggu, so takut kena suspen jer wat rempit2 ni..hehe..takut jpj saman jo, merempit awal2 ni..hehe..walau apa pun, aku nak ucapkan terima kasih banyak2lah kat Sifu Bro Saiful Nizam..tabik springgg!!

Related Posts with Thumbnails