Buka buku baru, hidup baru..

Assalamualaikum, apa khabar kawan2ku yang singgah di blogku ini? (ceh, berapo ore jah hok masuk, tu pun xmai2 dah..=P)..aku alhamdulillah sihat walafiat..

sudah 3 bulan aku tidak update blog ni.. ini di sebabkan kemalasan untuk berblogging, memang aku ni seorang yang malas, malas di sebabkan keadaan.. aku sebenarnye tidak pandai untuk menguruskan masa dengan betul, time aku jatuh, memang susah dan lama untuk bangun semula, tapi time aku naik, sekejap jer aku stabil, jatuh plak..

biasa dah tu, manusia kan, ada time jatuh, ade time naik, tapi aku memang banyak kali jatuh, jatuh, bangun, jatuh, bangun, betapa lemahnya iman aku..huhu..

sekarang ni time bangun ni, bangun dari dunia yang penuh dugaan dan cabaran ni, aku harap, biarlah stabil bangunku ini, insyaALLAH..

untuk kali ni, aku ingin berazam supaya dalam masa 3 bulan lagi sebelum habis diploma aku ni, aku akan bereskan projek dengan cemerlang, dan target untuk ber-ebay pun insyaALLAH kalu ilmu dan pengalaman banyak, akan tercapailah target aku,,

sematkan dalam dirimu asyrafazmin supaya berusaha gigih dan tekun, insyaALLAH, ALLAH di sampingmu…

First Simple Animation(cycle)..

salam semua, alhamdulillah, hampir 5 hari aku belajar skinning or binding, at last, alhamdulillah. dah siap my first simple animate(berjalan), tapi masih lagi keras dan banyak lagi perlu di perbaikki. lepas ni aku nak belajar modelling sikit, bagi improve sedikit dan start wat simple animasi..

Get the Flash Player to see this content.

bagi yang xleh preview, download kt sini ek..

Alhamdulillah, akhirnya…

alhamdulillah, akhirnya aku dapat siapkan tulang untuk tangan dan pergelangan tangan, walaupun lambat disebabkan banyak masalah yang tidak dapat di elakkan, alhamdulillah, dah siap sikit sal tangan dan pergelangan tangan ni, banyak lagi perlu di perbaikki..aku tak detach lagi skin dia, nati siap sepenuhnya, last step baru detach skin..(n_n)..i’m hepy with my life~

Get the Flash Player to see this content.

Parent Constrain problem..

assalamualaikum semua, aku sebenarnye ada sedikit masalah tentang parent constrain dalam maya ni, aku paham teknik dia, tapi kenape dah berdosen-dosen eden torai, tak jadi2, sakit palo weh..aku belajar guna tutorial video dari digital-tutor, tapi masalahnya aku trylh apa yang di ajar tu, tapi tak jadi2..ni tutorial dari video tu, aku dah cut dah skit..

Get the Flash Player to see this content.

kalu ade masalah streaming, download kt sini
ok, ni aku punye..

Get the Flash Player to see this content.

kalu ade masalah streaming, download kt sini

aku dah ikut dah secibik, tapi knapelah jadi camtu?
pleaseee…help me, dah aku google it, dah aku read manual, dah aku wat byk kali dah, same as always,,huhu, mudah2 aku buang jer root tu, tapi aku nak tahulah jalan penyelesaian nye..

Too Phat – Alhamdulillah (Triple P Featuring Zahidah)

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana di beri kesempatan ini untuk masih lagi menghirup nikmat hidup ini. Kalau nak di kira banyak mana kita menghirup udara setiap hari, memang tak terkiralah, dari sejak kita lahir sehingga sekarang, sudah banyak nikmat hidup yang telah kita pinjam dari ALLAH S.W.T. Sudah bersediakah anda semua untuk membayarnya semula?

Bayar secara mane? cash? credit card? Semua itu bergantung kepada diri anda sendiri. Anda yang menentukannya,

di kesempatan ini, aku ingin berkongsi bersama satu video klik yang telah aku dan kengkawan2 yang lain usahakan.VC ini adalah projek semasa aku di sem 3, alhamdulillah, walaupun terdapat banyak kesulitan, group aku berjaya menyiapkannya..

Get the Flash Player to see this content.

masalah kehidupan~

semua orang ada masalah, tidak kiralah masalah diri sendiri atau masalah keluarga atau masalah kawan2. tapi semua masalah tersebut merupakan satu cabaran dan dugaan daripada ALLAH S.W.T..semakin tinggi iman seseorang, semakin banyak masalah atau dugaan yang ALLAH S.W.T berikan. tapi adakah kita sedar, bahawa masalah tersebut sebenarnya adalah satu kaedah untuk kita disiplinkan diri kita? adakah kita sedar sebenarnye masalah tersebut membolehlah kita semua berjaya?

aku rasa semua orang tidak sedar yang masalah yang di alaminye adalah titik tolak kepada penyelesaianya. tiada masalah yang tiada penyelesaiannya, semua ada jalan penyelesaiannya..

apa yang akan aku kongsikan adalah tentang masalah diri aku sendiri. aku sebenarnye mempunyai target tiap2 hari. contohnya, hari ni aku nk siapkan handJoint dalam 3D. aku nak bereskan tulang bagi tangan, tapi start dari lepas tengah ari lagi, aku start, duk kejap jer, tak sampai 10 minit, maa aku panggil suh minta tolong..aku no hal..tolong dia kemaskan rumah.

aku tak ade masalah sebab tu dah jadi tanggungjwab aku, tolong sampai dekat pukul 4.30, aku berhenti dan aku kena tolong maa aku gi ambil adik aku kat sekolah..balik kul 5.00, sekarang aku nak jer start wat 3d, adik aku panggil, minta tolong, saem aku panggil minta tolong..sampai aku sendiri pun tak tertolong..maknenye sekali lagi target aku untuk siapkan tulang untuk tangan tak kesampaian..malam ni aku ade kije lain plak yang ingin di bereskan..

tapi aku terima ape yang berlaku, sebab aku tau sangat2, yang semua yang berlaku ni ade hikmahnya..

so banyakkan lah bersabar..dengan masalah diri ku sendiri, family..n paling sakit hati, masalah kawan2 yang tak dengar kata..tulah yang membuatkan hidup aku perit..

Related Posts with Thumbnails